Pikavippikieltoja ei vielä voimaan

Pikavippi ilman puhelinta sivuston uutisia

Kiire? Katso tästä parhaat paikat joista voit saada pikavippiä…

Tämänhetkisen tiedon mukaan pikalainojen kieltämistä tai rajoituksia pikalainoihin ei vielä ole tulossa. Oikeusministerinä toimiva Anna-Maja Henriksson on ilmoittanut että tavoitteena hänellä on saada lakiesitys käsiteltäväksi viimeistään tämän vuoden syksyksi. Tämän johdosta lainaa heti -myöntävät pikalainayritykset voivat huokaista helpotuksesta ainakin muutaman kuukauden ajan.

Pikalainojen rajoitukset tai jopa vippien kokonaan kieltäminen on saanut (ikävä kyllä) laajaa kannatusta eduskunnassa ja eräässä vaiheessa näyttikin että asiat muuttuisivat jopa erittäin nopeasti. Pikalainaa tekstiviestillä tai pikavippiä ilman puhelinta siis vielä tällä hetkellä saa mutta Kansanedustajista mm. Sampsa Katainen on ajanut agressiivisestikin aloitetta jonka mukaan pikaluotot tulisi kieltää kokonaan.

Kansanedustaja Lenita Toivakka taas on sitä mieltä että pikavippejä ei kiellettäisi totaalisesti vaan alalle laitettaisiin tiukkoja rajoitteita. Pikavippi ilman puhelinta -sivusto tutki mistä kaikki häly asiasta johtuu.

Pikavippien kieltäminen – mikä tässä on taustalla?

Joka tapauksessa on selvää että lainaa netistä tarjoavien yritysten toimintaa halutaan rajoittaa ja yli puolet kansanedustajista on sitä mieltä että pikalaina-asioihin täytyy tulla muutoksia. Pikalainojen rajoitukset ja kiellot perustellaan eduskunnassa sanoilla “ylivelkaantumisen ja sen lieveilmiöiden ehkäisy”.  Selvästikään asiaa ei ole tutkittu perinpohjin eikä lakialoiteet sinänsä tarkoita että lakia muutettaisiin mutta saa nähdä mitä tuleva syksy tuo tullessaan.

 

Onko pikalainojen kieltämisessä mitään järkeä?

Jos tilastollisesti mietitään pikalainojen syytä velkaantumiseen ja esim. luottotietojen menetykseen , on pikalainojen osuus erittäin pieni. Kaikista kulutus luotoista pikalainojen osuus on jopa naurettavan pieni: ainoastaan puoli prosenttia. Tämän lisäksi pankkien myöntämät pitkäaikaisluotot saattavat monesti tulla kalliimmiksi kuin lyhyet pikalainat ja pankkien luottotoiminta on monesti kannattavampaa kuin pikavippifirmojen toiminta. Pankkien toimintaa ei kuitenkaan kukaan halua kyseenalaistaa millään tavalla. Kaiken tasapuolisuuden nimissä eduskunnassa tulisi puuttua myös pankkien kulutus -sekä korttiluottotoimintaan yhtä agressiivisesti kuin pikalainoihin.

Tähän väliin todettakoon että valtaosta ihmisistä jotka syystä tai toisesta tarvitsevat lainaa heti, tulevat käyttämään vippinsä täysin normaaleihin menoihin. Suurin osa pikavippien ottajista on vakituisesti töissäkäyviä ihmisiä jotka tarvitsevat arjesta selvitäkseen lainaa nopeasti. Pisteenä iin päälle pikalainojen osuus maksuhäiriöiden määrässä on taas kerran tilastojen mukaan alle prosentin luokkaa…

Muutama sana pankkien kulutusluotoista

Täytyy muistaa että pankkien kautta on saanut kulutusluottoja ja lainaa ilman vakuuksia korttiluottojen muodossa jo varsin pitkään eikä kenelläkään ole käynyt mielessäkään lähteä kieltämään niitä. Miksi siis kansanedustajat haluavat nyt poistaa Suomesta liiketoiminnan  joka paitsi auttaa ihmisiä selviämään arjen menoista, myös tuo kaiken lisäksi verotuloa Suomen valtiolle?

Nyt täytyisi kansanedustajien ottaa järki ja laskin käteen ennenkuin tekevät jotain täysin järjetöntä!

ok Nyt kun pikavippien ottaminen vielä onnistuu niin klikkaa tästä jos tarvitset lainaa…

…Se ei välttämättä ensi syksynä enää ole mahdollista…

tästä takaisin etusivulle

 

 

muuta luettavaa